onsdag 21. september 2011

Velkommen til Ungdoms-kokekurs!

Lørdag 22 oktober fra kl 12 - 17 er kjøkkenet her åpent for lære- og lekelystne unge kokker mellom 12 og 17 år! 

Kurset passer for alle matglade, og nysgjerrige unge mennesker som vil lære seg å lage sunn og god mat fra bunnen. Det er ikke nødvendig å ha mye erfaring fra kjøkkenbenken fra før.

Vi skal blant mye godt lage masse deilige smoothier, kjernesunt og lettlaget knekkebrød, herlig og supergodt hjemmelaget pålegg, ovnsbakte lekkerier du kan imponere resten av familien med til søndagsmiddagen, og selvsagt blir det noen skikkelig saftige og deilige søtsaker du kan spise med god samvittighet (og kanskje noe annet  til). 


Og når vi har laget ferdig all den deilige maten, kan du invitere resten av familien din på smakefest!


Kurset foregår på mitt kjøkken i Løkkeveien 2 på Nesodden og koster 750,- kroner (alle råvarer inkludert). 

Send meg en e-post for påmelding og spørsmål!

mandag 19. september 2011

Ukens absolutte høydepunkt for meg!

Fredagsformiddagene peker seg etter hvert helt klart ut som et deilig høydepunkt i min brokete uke - når benken er skurt og det samler seg ulike kokker på kjøkkenet mitt for å leke og eksperimentere, smake, lukte, nyte, le og lære.

































Sist fredag startet vi med en tur i kjøkkenhageflekken min, en irrgrønn grønnkål-melon-smoothie og to hummus-varianter. Søte, friske fiken forvandlet vi til himmelsk rosa syltetøy som vi nøt på frø-spekkede knekkebrød med chêvre.

































Og som alltid, disse fredags formiddagene, var det sol under eika, og vi lot helgen sige inn på oss til fuglesang og en Petit Chablis. Er det noe rart jeg gleder meg til å gå på jobb på fredag?

































Får du lyst til å komme og være sammen med oss, er det fortsatt hjerterom, og enda mange fredager igjen å kokkelere!

Send meg en mail for mer info og påmelding!

tirsdag 13. september 2011

Nytt helgekurs 23-24 september!
















Nytt helgekurs går av stabelen fredag 23. september - lørdag 24. september. På menyen står nyttig, fantastisk god og bærekraftig mat laget av grønnsaker, frukt, bønner, linser, røtter, nøtter, bær, urter og blomster. Maten vi lager vil være basert på gode, rene og økologiske råvarer, og vi vil hovedsaklig lage mat uten sukker, kumelksprodukter, gluten og gjær.

Fredagen starter vi kl. 18.00 og holder på til 22.00 for så å møtes igjen lørdagen kl. 11.00 og avslutte med et festmåltid  i 18-tiden som dere kan invitere deres respektive til å være med på.

Send meg en e-post for mer info og påmelding!

Kurset foregår på mitt kjøkken i Løkkeveien 2 på Nesodden og koster 2500,- og inklusive alle råvarer.

lørdag 10. september 2011

Fredagskokkeleringene i gang!

Da er det fredagsliv og røre på mitt kjøkken hver fredag formiddag fra 10.30 til 13.30 utover høsten. Og det hakkes, skrelles, mortes, braser og putrer av sesongens råvarer. Vi har plukket litt i den delen av kjøkkenhagen jeg har greid å holde unna både snegler og rådyr, og i går lagde vi både grønn melon-cocktail med grønnkål og mynte, og dagens særdeles vellykkede quinotto-eksperiment nøt vi i solen og lot helgen sige godt innpå oss. 

Det er fortsatt plass til et par til, så det er bare å hive seg på og få et klippekort til resten av sesongens kokkeleringen her ute! Gi bort et kort i gave til en du synes trenger det, eller spleis på et med en god venn du har lyst til å gjøre noe hyggelig samme med - eller unn deg selv noen timer i leken og innfallenes grønne vold - du kommer de gangene det passer for deg!


Hjertelig velkommen skal alle som finner veien hit være!




Lykken et øyeblikk i hånden.

















Så enkel kan lykken se ut - og så dyrebart kort varer den. Ett øyeblikk, bare. Og vips var vår lille sommer snart en fortelling om alt vi gjorde og smakte og så, og like snart surrer drømmene om neste år og hva vi da skal rekke å nyte før det brått er slutt på ny. 





Nå ligger de siste kjøttfulle perlene som prydet morelltreet vårt på forsommeren og bader i en hvit akevitt fra en jul som var. Ringen sluttes når dette året er på hell, og de høytidsrøde sommerbærene har trukket i festskrud. Da slipper jeg løs drømmer og solskinn på glass, og føler meg uendelig rik!