søndag 10. april 2011

Nattens dronning i festdrakt

IMG_9178 by camillajensen


Fredagens kursavslutningskake - Nattens dronning med sorte bønner, carobsirup og kayennepepper - og lørdagen gjentatt med dobbel dose svart sjokolade fra G & B og ekstra mye skall fra øko-appelsin. Og helt fri for mel og sukker. Need I say moore...?

Du trenger:

125 g smør
200 g rettferdig og økologisk mørk sjokolade
1 vaniljestang
2 knivsodder kayennepepper
2 økologiske appelsiner
1 dl carobsirup (johannesbrødfruktsirup - fra velassorterte innvandrerbutikker)
4-5 økologiske egg
400 g kokte sorte bønner, godt skylt og avrent
200 g grovt hakkede valnøtter

Sett stekovnen på 175 grader. Smelt smør og sjokolade forsiktig over vannbad eller i en tykkbunnet kjele. Del vaniljestangen og skrap frøene ned i sjokoblandingen.
Riv i skallet fra appelsinene og tilsett kayennepepper. Pisk egg luftig i en bolle for seg. Mos de kokte bønnene godt for seg. Bland egg og sjokoblandingen forsiktig sammen. Bland inn de moste bønnene og ha i valnøtter til slutt. Legg bakepapir i en springform så det dekker godt over kanten. Hell i røra og pynt med tynne skiver av appelsinene. Stek kaken midt i ovnen i en liten time.

5 kommentarer:

 1. det er verdens beste kake og jeg syntes den er veldig fin og se på.
  jeg vill ha kaken som fast måltid på bestemt dag<3

  SvarSlett
 2. :-) Så hyggelig, Fabian - da skal jeg lage den enda oftere, og gjerne fast på en bestemt dag - din dag, for eksempel?

  SvarSlett
 3. Mmmm... Den ser fabelaktig ut! :) skal definitivt prøves. Har jo boka, og har tenkt å lage kaken hver gang jeg har sett på bildet. Spennende med bønnekake!

  SvarSlett
 4. Den anbefales på det deiligste! Carobsirup får du kjøpt på Vatan og Sultan. Pass på at du får den rene varianten uten sukker og konserveringsmidler. Lykke til!

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.