onsdag 4. mai 2011

Noen smakbiter fra helgekokkeleringen.

Vårens siste helgekokkelering på Nesodd-kjøkkenet har gått av stabelen - like gøy og inspirerende for meg som alltid - og her er et par smakebiter fra den tettpakkede menyen vi jobbet oss gjennom: 



















Ettersom de fleste av kokkene som skulle tilbringe fredagskvelden på kjøkkenet sammen med meg kom rett fra jobb, lagde jeg en skål nødproviant av lettsaltede og ristede mandler, så de skulle holde ut å stå sultne over grytene med den virkelige kveldsmaten. Dette skjedde over middels sterk varme i en jernpanne med en bitteliten skvett god olivenolje. Mandlene kom oppi sammen med en teskje uraffinert havsalt, og det hele ble sakte gyllent mens den varme og salte mandelaromaen steg, og jeg stadig ristet fast og bestemt i pannen.   

















Lørdag morgen la vi noen sesong-sene dadler i varmt vann for å bligjøre og lokke fram et søtt og godt smil til mandelmelken som skulle ende opp i tynne glass som en drømmegrønn myntelassi.

















Til lassien kjørte vi frisk, avskåret marokkansk mynte i blenderen med nysilt mandelmelk og de blide dadlene. 

5 kommentarer:

  1. åå kor glad eg blei nå! -for at du bloggar!

    Er kjempe fan av kokeboka di om Linser og bønner,
    har gleda meg til "frokost" kjem,
    som nå er her!

    Underligt og fint.

    Elisabeth

    SvarSlett
  2. Gratulerer med blogg, du er nå så flink, jeg kjøpte Frokostboka i går, gleder meg til å finne inspirerende oppskrifter!

    SvarSlett
  3. Rosa+epler - så hyggelig at du gleder deg over bøker blogg. Så håper jeg det kan være til inspirasjon og glede, alt sammen!

    Anne Cath - takk, søte deg - håper det innfrir!

    Klem til dere begge,
    Camilla

    SvarSlett
  4. Tenker de koste seg:-)
    Nyyydelige,informative og inspirerende bøker du har laget....
    Her er det bare å spre "det glade budskap"så enda flere kjøper:-))
    Fortsatt fiiin helg fra Randi

    SvarSlett
  5. Takk for det, Randi - og for overmåte positiv omtale av bøkene mine på bloggen din!

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.